3 december 2017

Skrot på vift

Allmänt

Det känns som att mycket har hunnit hända under min lilla bloggpaus. Bland annat så försvann Skrot en tisdagsmorgon och var borta till torsdagskvällen samma vecka. Vi var så himla oroliga då han annars alltid kommer in när vi kommer hem från jobbet så vi kände direkt att någonting inte stämde. Och som vi letade medan han var borta. 
 
När han kom hem så satt han helt plötsligt på bron och ville in. Han var smutsig, vinglig, blodig och halt på ena bakbenet. Katter påverkas väldigt mycket av att vara utan mat så det var därför han var så vinglig. Vi ringde till jourhavande distriktsveterinär på en gång och fick tid för kontroll morgonen efter. 
Skrot röntgades igenom och ingenting var brutet och han hade heller inga inre blödningar. Han hade troligen blivit påkörd och legat och tryckt här hemma på gården. Han var väldigt blåslagen och hade en massa småsår högerbak och högerfram. Så med tratt på fick han komma hem med ordinerad vila, smärtstillande och antiinflammatoriskt.
Han var lagom nöjd över tratten men han har läkt jättebra och efter redan en vecka var blåningarna nästan helt borta och såren hade läkt jättefint. 
 
Vi hade planerat att inte släppa ut honom igen förrän till våren men han har varit så olycklig av att bara vara inne så i fredags släppte vi ut honom, under strikt uppsikt av oss såklart ;) Han är inget snödjur direkt så han går nästan direkt till stallet och lägger sig och sover i sadelkammren när han är "ute". 
 
Idag har vi haft kanonväder, -2 grader och strålande sol! Jag och C joggade en sväng och sen så har vi fixat med utebelysning, byggt lite i stallet, städat inne och bjudit mina föräldrar på en enkel adventsfika. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress