30 augusti 2018

Spegel

Allmänt

Nu börjar vi närma oss det roliga i tvättstugan, nämligen piffet! Tänkte egentligen inte ha så mycket lull lull där inne men en spegel ska vi ha iaf. Hittade den här med läderdetaljer från Ellos som jag gillar och som inte heller är så fasligt dyr. 
 
Henke har jobbat på jättebra inne i tvättstugan de senaste dagarna och det är inte mycket kvar. Nu måste vi bestämma bröstlist, vi väntar på lite grejer från IKEA och så ska ett nytt tak på plats och belysning. Men det känns inte alls långt borta och det blir så himlarns bra! 

Idag står jobb på agendan, C vilar och så väntar vi på en ny häst i stallet. Spännande! 

28 augusti 2018

Vecka 37

Graviditet

(null)


Nu väger fostret ungefär 3 kilogram och är cirka 48 centimeter långt, men det skiljer sig mycket mellan olika barn. Fostret tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten. Lungorna är de sista organen som mognar. Enligt 1177. 

Nu är vi på upploppet. Sista veckan innan bebben klassas som fullgången. Jag får föda i Lycksele nu och tänk, om 1 månad är jag troligen mamma! Jag har lite svårt att förstå det... Jag längtar jättemycket efter bebisen, jag är otroligt nyfiken på hur bebben ser ut och även fast jag är som en flodhäst och lite leds på att ha min kompis där inne känns det lite sorgligt också att min ständiga följeslagare snart inte finns i magen längre utan utanpå. Haha, jag är ju van att aldrig vara ensam nu :P 

Jag försöker mentalt förbereda mig inför förlossningen. Men försöker också att föreställa mig på hur livet kommer bli efteråt och hur jag vill bli som förälder. Känns främmande och konstigt och inte alls självklart att man ska klara uppdraget som förälder. Jag är också lite rädd för att jag inte ska trivas med livet som förälder, att man tappar bort sig själv. Inför förlossningen känns det lite läskigt, jag är inte rädd, men jag tycker det känns så jobbigt att man inte har någon kontroll på när det är dags. 

Idag var vi hos barnmorskan och allt såg bra ut. Hade gått upp 2 kg till sen sist 🙈 Vi sammanfattade min graviditet och gick igenom våra önskemål inför förlossningen. Det sista var ju jättesvårt eftersom man inte vet vad som väntar. 

 


27 augusti 2018

CTG

Graviditet Häst

Helgen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Hade tänkt försöka vila upp mig och ta det lugnt. Men lördagen gick i ett och igår så fick vi åka in på förlossningen och göra en CTG vilket tog hela eftermiddagen och halva kvällen. Jag var helt slut på igårkväll och idag på jobbet har ryggen inte mått gott så jag åkte hem vid två för att göra lite gravidgympa och vila vilket var skönt. 
 
Det var ett barn som for in rätt hårt i min mage igår när vi var på ridklubbens 50-års jubileum och jag blev jätterädd och orolig så efter att ha pratat med BB bestämde vi oss för att åka och göra en CTG. En CTG mäter barnets puls, min puls och mina sammandragningar. Allt såg bra ut, vilket jag nog förstod innan. Men jag blev så nojjig och började känna diverse konstiga saker så hade vi inte åkt och kollat hade jag oroat ihjäl mig.  
 
Ikväll står bara en enda sak på agendan och det är att longera C över bommar. Jag måste säga att han klarar sig otroligt bra på upplägget som vi har nu. Han rids 2 ggr/vecka, ett pass på banan och ett ut, han vilar 2 dagar, longeras 2 dagar varav ett över bommar och så har han en dag där vi går promenad i kombination med spikmatta.