30 april 2016

Träning 27 april

Häst

 
 
Jag har ju glömt att berätta om träningen i onsdags. Classe var en bomb i början men när vi började jobba kom han ned mer på jorden och vi kunde samarbeta. Vi fortsatte med att träna halter, variera formen och övergångar/tempoväxlingar. Halterna går bra nu men jag har svårt att känna hur han står i halten. Jag känner när det är bra och när det är dåligt men jag kan inte känna vilket ben som inte står rätt när det känns fel. Sen i ökningarna slarvade jag genom att bara släppa tyglarna och gasa till en början och då tappade vi takten och formen totalt. Men när jag bara höll kvar tygeln och drev mer med sätet så kom takten och formen som på ett bräde. Busenkelt! ;)
 
Classe var duktig och gjorde det jag sa men genomgående kom och gick stödet i tygeln och han blir lite trulig i övergångarna mellan gångarterna. När han har den överskottsenergin som han haft blir det en balansgång i ridningen eftersom jag måste lägga på ett visst specifikt skänkeltryck för att herrn ska vara nöjd. Med lite för mycket skänkel åker han i luften och blir det för lite händer ingenting, så han blir lite klurig när han är på det humöret. Men det är absolut lärorikt och bra att han är lite stollig på träning ibland så att jag får träna på hur jag ska reda ut det om det händer i en tävlingssituation. Sen det här med att variera formen är inga problem. Är skönt att känna att man kan lägga ned honom en stund och sen jobba vidare efter ngr mer avslappnande varv. Han blev dock lite tagen på sängen av att jag tog upp honom igen eftersom han är van att jag enbart lägger ned honom i slutet av passet och så fick han helt plötsligt jobba mer. Haha, men det ska vi blir bättre på i fortsättningen, att variera formen under passet alltså. 
 
Nä nu ska jag snart ut till stallet igen för att tvätta svansen på C så han är fin imorgon. Igår duschade han och jag har packat och smort upp allt som vi ska ha med så jag känner mig redo. Det blir en tidig morgon imorgon så jag hinner knoppa innan vi åker. Gruvar mig för det då jag tycker det är så svårt. Nåja, jag är laddad och lite nervös inför imorgon då det blir mycket nytt för oss men jag hoppas verkligen att vi kan visa upp vår nuvarande form på ett bra sätt så att det är den som blir bedömd. 
 
Håll gärna en tumme för oss imorgon :) 
 
Passet igår kändes riktigt bra. Jag red igenom programmet en gång, såg svårigheterna och tränade på dem. Här var det diagonalen som man kommer in i galopp, man ska göra avbrott innan X och passera X i trav och sen fatta ny galopp som var en utav klurigheterna. I avbrottet blev han lång och trulig men efter att jag skärpte till mig och använde sätet mer och höll honom kvar med mjukt stöd i tygeln ordnade det upp sig :) I övrigt kändes det riktigt bra, halterna blir bättre, ökningarna känns bra och nu lite mer takmässiga. Ska bli spännande att få en bedömning på oss imorgon :) 
 
Glad i hågen åkte vi hemåt men bara efter några km börjar förglödningslampan på bilen blinka, det låter konstigt när vi gasar och tillslut lägger turbon av helt :( Förhoppningsvis är det inte turbon som är trasig utan ett läckage i en slang bara. Men det känns ändå så himla surt. Jag älskar min bil, den är kanon att dra med och är helt underbar på alla sätt och vis och så händer det här. Två dagar innan tävling, Henke är iväg på träningsläger med crossen så vi hade som ingen backup heller. Men vi lyckades iaf få tag i en bil som Henke kunde ta ned till Ånge så jag kan ta hans bil imorgon. Classe åker nämligen inte om inte han får åka bakom en ordentlig dragbil ;) 
 
Så vi får se vad som händer med min bil här framöver. Den har gjort mig väldigt besviken iaf 😢

29 april 2016

Forestier Ilium

Häst

På måndag skickas en dressyrsadel hem till mig som jag ska prova på Classe. Det är en Forestier Ilium. Efter att ha ridit i CWD nu i några år har jag blivit bortskämd och jag har alldeles för mycket krav på en sadel för att jag ska kunna nöja mig med de billigare sadlarna (tyvärr för jag hade gärna köpt en billigare sadel som "första sadel"). Men den här var ändå i OK prisklass jämfört med många andra jag tittat på, även fast jag budgeterat för lite mindre. Nåja, jag hoppas den här sadeln sitter bra på C och att jag trivs i den. Jag vill inte ha en sadel som låser fast mig för mycket, men med bra greppläder och smal midja så jag kommer nära. Det ska bli spännande!
 
Ikväll åker jag och C till ridhuset för att rida sista trimpasset innan tävlingen. Han var ett stoooort bus igår när vi var ute och intervalltränade men jag hoppas det även förde med sig att lite överskott av energi blåste ur. Imorgon ska vi rida ett helt kravlöst pass med bara en massa positiv energi och jag ska undvika allt som kan leda till konflikt så att vi är positiva inför tävlingsdagen!
 
Bilden är från www.sadelkammaren.nu och det är därifrån sadeln kommer.