Pappa tog ett klokt beslut idag och malde ned hela stallet med traktorn efter att ha plockat bort all vatten och el. Så nu är det vara plåten på väggarna kvar som ska bort och den lilla kuben innanför den blå dörren. 

Jag har i flera veckor glömt att beställa ventilation men förhoppningsvis trycker jag på knappen i kväll :) Det blir 2 stora friskluftsintag med vindriktning uppåt för att undvika drag på hästarna. Sen har vi en frånluftsfläkt sedan tidigare. 

Hästarna trivs bra ute så än så länge går allt bra men så fort insekterna kommer på bred front blir det genast lite mer bråttom. 

18 maj 2016

Vårbestyr

Allmänt


Hej på er! Hos oss går allt på högvarv just nu med allt som ska göras nu under våren + alla extraprojekt som jag hittar på. Men vi lever, river stall, skrapar hus, justerar underlaget på ridbanan, letar sadlar, håller på med veden, fixar marken i vinterhagarna etc. Såklart hinner jag åka lite häst mellan varven också. 
Återkommer när lugnet infinner sig igen :) 
Döm av min förvåning när budbilen ringde idag och sa att inredningen skulle levereras i eftermiddag. Jag som inte väntade den förrän i slutet av månaden. Men det känns bra. Nu har den kommit, fönstren ligger i garaget och väntar på att sättas på plats, belysningen likaså och grejer till avloppet är hemma + att pappa var iväg och hämtade allt sånt där som inte jag begriper mig på i helgen (skivor, reglar och sånt). Så nu känns det som att jag inte kan förbereda så mkt mer. Jo ventilation måste jag beställa och färg. 
 
Avloppet, eller golvbrunnen, är en markränna på ca 2 m som ska placeras i kanten på spolspiltan, hatar spolspiltor med stort galler i mitten, känns som att det är stor risk för att hästarna kan fastna. Men jag har ingen aning om de gör det. Nåja till det ska ett sandfång kopplas till då det mesta man spolar är leriga hästben så risken för stopp känns överhängande. Men med sandfånget hoppas jag att vi slipper det :)