30 november 2015

Uppe i sadeln

Häst

Yes nu kan inget stoppa oss. C känns superfräsch och han har nyverkade snygga fötter med snösulor! Vi red ett rätt kravlöst pass på banan ikväll och han kändes kanonfin från start. Han var lite slö och jag fick driva en del men i övrigt kan jag inte klaga på något, annat än att jag måste hålla i tyglarna bättre för de glider hela tiden när jag rider i tjockvantar och det stör honom när det glappar. 

Jag ser det här lite som en nystart för oss där vi nu ska vara supernoga med allt arbete. Jag ska börja jobba honom mycket i skritt och få ordning på allt där innan vi kör vidare i de andra gångarterna. Jag är inte tillräckligt bra helt enkelt för att få till allt i traven och galoppen just nu. Jag märkte stor skillnad i känslan idag i traven efter lång uppvärmning i skritt. Han var alldeles lagom i handen och jag behövde varken reka till eller bli hård i handen utan kunde mjukt styra omkring honom. Det kändes helt fantastisk :) 

Så vi ska lägga mer tid på skrittarbete och uppvärmning framöver och låta ridpassen ta tid och inte stressa igenom dem. 
 
I år står bara luddiga saker på Classes önskelista ;) Bland annat en magplatta med avtagbart fårskinn från Santa Cruz och skydd med fårskinn från Zandona. Haha underbart att han alltid ska önska så mkt. 
 
Sen så har jag länge funderat på det här med träns. Jag köpte ju ett i våras i all hast, men det var lite konstigt i storleken på C så säljer det och vill nu ha ett från PS of Sweden. Det absolut bästa är såklart att det är anatomiskt och vaggorna som bettet sitter i är jag supernyfiken på. Men priset är ju såklart inte alls lika roligt. När badrummet är klart ska jag börja spara till det istället :)

29 november 2015

ADVENT

Allmänt

 
 
Har ni en bra första advent helg? Här har vi bakat lussekatter, haft lite julstök och bara tagit det lugnt. I fredags var jag iväg med C till ridhus men sen har han fått vila både igår och idag för att underlaget inte är bra. Imorgon får han snösulor så då kör vi igång igen!
 
Igår var vi på middag hos vänner och spelade sällskapsspel och idag har mamma och pappa varit förbi på adventsfika. Fick härliga besked idag vilket gör att vi förhoppningsvis blir klara med badrummet på mellandagarna :D Nu jämarns blir det ett sista hårdryck!