31 januari 2017

Otränad 10 000

Allmänt Häst

Åkte runt på en ridskolehäst i 15 minuter förra veckan och dagen efter kunde jag knappt gå :P Jag längtar ihjäl mig efter att sitta upp i sadeln igen, speciellt i min egen sadel på min egna häst! Tittade längtansfullt på CWDn häromdagen och jag vet inte hur många gånger jag velat lägga den på Classes rygg och bara sätta mig, en liten stund iaf. Haha, såklart gör jag det aldrig men jag är fasiken så sugen!
 
 
Men nu är det bara en månad kvar till ÅB :D

28 januari 2017

Värsta bonden

Allmänt

Jag har äntligen fått besked från Jordbruksverket att jag fått stödrätter! Känns ascoolt! Tidigare är det alltid mamma som skött detta och mormor och morfar innan henne. Nu är det min tur :)
 
Våra marker är rätt så slitna och ska få sig ett uppsving var min tanke. Redan i höstas plöjdes ena lägdan upp och vi kommer fortsätta att så om våra marker eftersom. Vi tar hjälp av en bonde i byn som har bra grejer och mycket kunskap. Han ska också hjälpa oss att välja fröer och så in.
 
Problemet är att det "nya" höet som kommer kunna slås nästa år kommer ha ett väldigt högt näringsinnehåll vilket inte är optimalt för häst. Får se om jag kan kastbyta de balar som kommer från vår mark till något med sämre kvalitet. Fortsättningsvis kommer vi inte ta så mycket torrhö utan fokusera på hösilage i rundbalar som är enklare att hantera och förvara.
 
 
Idag har jag varit i Övik, jag var så himla sugen på att äta ute :P Men måste vara lite återhållsam i shoppingen både pga av att jag inte vet vad C behöver för vård i fortsättningen och sen så vill jag gärna köpa ett Rambo Ionic täcke till honom. Jag är nöjd med effekten av BoT täcket, men det sitter illa på Classe för han har fått hemska skav på bogen utav det. Jag har försökt läsa om hur andra tyckt att Ionic-produkterna fungerar men det står lite och ingenting, (jag antar att det är för att det så nytt). Det lilla jag hittat är att passformen ska vara outstanding (men det vet jag ju redan om Horsewares täcken). Någon av mina läsare som har koll?
 
 
 
 
Det förmedlas inte så mycket positiv energi här just nu men jag ska försöka gaska upp! Men nu är mitt liv en känslomässig berg- och dalbana med allt som händer. Men som sagt, jag ska försöka fokusera på det positiva :)
 
I helgen har vi i alla fall börjat stängsla om hagarna med nya elband. Det är inte så länge sedan vi gjorde hagarna men polarbanden som jag då köpte var verkligen inte hållbara. Ngr säsonger med en shettis och metalltrådarna där i var avslitna. Nu har jag köpt 4 cm band som jag hade förut och slitstyrkan är mycket bättre i metalltrådarna så jag hoppas detta håller bättre. Det här med stängsling är verkligen inte lätt vill jag lova. Jag är så bortskämd med att mina hästar alltid haft sådan respekt för tråden att även fast strömmen inte varit helt hundra så har de ändå aldrig provat tråden och därför hållit sig inne.
 
I slutet av februari har vi bokat in en helg i Stockholm hos syrran. Det ska bli roligt att träffa Elsa igen. Hon växer så det knakar och det känns som att man missar så mycket när man ses så sällan :/