30 september 2014

Dressyrträning

Allmänt Häst

 
Ikväll åker jag och C upp till klubben för att träna för Ida Hellström. Vi behöver verkligen pushas i dressyren just nu. Vi kommer som ingen vart nu när vi har fokuserat mycket på hoppningen. Ibland känns det som att man inte kan ha en allround häst eftersom när C är superfin i hoppningen stämmer ingenting i dressyren och vice versa. Men det ska vi såklart råda bot på!
 
Ska bara slänga i mig en gröttallrik för sen måste pållen putsas på!
 
Kvällen igår bestod av flytt, flyttstäd och att bära en massa tunga saker upp och ner, upp och ner. Det kändes i kroppen när man la sig i sängen måste jag säga.. Men nu är Henkes lägenhet tom och urstädad, ska besiktigas idag och håller tummarna på att den går igenom. Var lite småmeckigt att städa när vi inte hade så många lampor kvar därinne..
 
Har börjat fundera på att åka ned till Stockholm lagom till Sweden International Horse Show mest för att jag är så sugen på att gå på mässan, men också för att gå på något pass av "showen". Verkar som att jag kan lyckas få med mig syrran dit så det hade varit trevligt :) Måste lusläsa programmet nu för att bestämma vilket pass man ska gå på, En heldag som jag och Jessica hade för några år sedan blev alldeles för mycket av det goda...

28 september 2014

Söndag

Allmänt

 
Imorgon drar en ny vecka igång och snart är det oktober. Jag har sagt det förut men säger det igen. Vad tiden går fort! Hinner knappt med. Jag har i alla fall haft en skön dag där större delen tillbringades i stallet med Ida, är så roligt de dagar vi kan hänga i stallet tillsammans :) Vi longerade hästarna och C fick ha pessoaselen. Tycker att han inte riktigt satt under sig på sistone i galoppen men han trampar på bra i både skritt och trav. Spände om selen och när jag fick upp huvudet på honom kom bakkärran igång som ett brev på posten. Roligt att man kan lösa något själv för en gångs skull ;)
 
Har sedan suttit med mitt ex-jobb, som går riktigt trögt, men ändock framåt. Jag håller tummarna att jag kan hålla uppe motivationen resten av kvällen för i veckan ska jag hjälpa Henke med det sista med flytten och sedan är det träningar och en massa annat, så jag tror inte att jag kommer hinna plugga så mycket kvällstid.