30 augusti 2017

Dagens träning

Allmänt

På dagens träning tränade vi övergångar, halter, framdelsvändningar och sidvärts med galoppfattning direkt efteråt. Galoppen fick en helt annan kvalité, i traven var han stundvis super och känslan var överlag bättre än sist. Men det gäller att jag rider, driver och blir snabbare med mina hjälper. Tanken var att vi skulle träna på egen hand i två veckor till nästa träning, men nu såg jag att det krockade med Classes tid hos kiropraktorn och tandläkaren så vi får se när nästa tillfälle blir. 
 
Imorgon ska vi rida ut en sväng först och sedan repetera det vi gjorde idag. Jag ska kolla upp mitt bäcken imorgon så vi får väl se hur det går att rida efter det. 
 
 

28 augusti 2017

Den årliga långritten

Häst

 
Jag och Agnes har en sväng som vi brukar rida varje sommar. Ifjol blev det inget eftersom Classe stod hela sommaren. Men annars har vi i flera år haft som tradition att rida där. Det är en runda som tar ungefär två timmar, underlaget är väldigt varierat och har det varit blött finns flera ställen som man måste rida i vatten. Men man kan också gaaaaasa på ordentligt vissa sträckor ;)
 
I lördags bar det av för oss. Malte och Agnes ska flytta så de var sista chansen. Men vi hade så kul, hästarna också. Och alltså Classe 💕 Han fick sån jäkla fart i sista backen där vi brukar släppa dem så stackars Agnes och Malte fick ligga i grussprutet. Tänk att han kan rejsa och tagga till när han verkligen vill ☺️

28 augusti 2017

Instruktörsutbildning

Häst

Igår åkte jag och Classe iväg på instruktörsutbildning. ÅRK satsar extra på instruktörerna nu och det tror jag alla vinner på i längden. Den hölls på klubben av AnnaLena. Dagen var väldigt lärorik och man fick många bra tips, inte bara för själva lektionshållandet, utan även saker som rutiner vid inskolning av nya hästar, hur man förbereder elever och föräldrar inför lektionsstart, vår (instruktörernas) relation till hästarna etc, pusselbitar som gör hållbara och trygga hästar. Vi höll lektioner på varandra (därför C följde). Han var duktig och skötte sig galant i avdelningsridningen. Jag måste dock boka tid hos en kiropraktor (eller något) för att kolla upp mitt bäcken, jag sitter vriden i sadeln och hamnar då snett :/ Den här utbildningen har en del till och den blir senare i höst, så vi hinner göra hemläxan innan dess ;) 
De här brudarna lever och mår på betet.