31 mars 2015

Tisdagspepp

Allmänt

Goddag. Idag hade jag egentligen tänkt ta med mig C till Åsele när jag skulle på jobbet så jag kunde rida direkt efter jobbet men jag blev lat så han fick stanna hemma. Provar igen en annan gång. Tar så mycket onödig tid att köra hem för att hämta honom så det hade varit smidigare att ta med honom direkt på morgonen. Han står lika bra i en hage här och äter som han gör hemma :) 

Annars så beställde vi en släpvagn igår och den kommer vara klar nästa vecka. Snabba ryck! Känns skönt med en rejäl vagn då vi använder släpvagn ofta. Man ska dra hö, crossar, skotrar, sexhjulingar, byggrejer och rat. Så det känns bra :) Meen måste erkänna att det hade varit liiite roligare med en annan typ av vagn ;) 30 mars 2015

Snö

Allmänt Häst

Då var vintern tillbaka igen. Har kommit ruskigt mycket snö i helgen och mer är påväg. Ihelgen har vi städat hos morfar, varit på marknad och så har jag hängt i stallet. C var som sagt riktigt fin i lördags. Vädret var också helt fantastiskt så vi ar ute längre än vanligt. Tränade mycket övergångar och tempoväxlingar och han var pigg och framåt men väntade och var lyhörd. Så som man vill ha det. 

Igår på hoppträningen var han lite spänd emellanåt pga de andra ekipagen men inget som störde. Man får helt enkelt bara rida som vanligt och låtsas som ingenting. Gör man en grej av det triggar han bara igång ännu mer. Övningen klarade han iaf galant och han var otroligt fin på hindren, framåt och tog tag i dem. Min fina fina häst 💕29 mars 2015

Fråga till er

Häst

Jag måste fråga er hur ofta ni tvättar era täcken till era hästar? I år tycker jag att Classes innetäcke (det han använder mest a 200 gram) varit superäckligt och är nu inne på tredje tvätten. Jag brukar annars inte tvätta innetäcken så ofta, typ 1 ggn/säsong och 1 ggn när man lägger bort det för säsongen. 

Men hur ofta tvättar ni? Jag kanske är en superäcklig matte som tvättar så sällan... 

Utetäckena försöker jag inte tvätta annat än när det absolut är nödvändigt, för att spara på impregneringen. Vintertäcken blir ju inte så skitiga i o m att de oftast har ett täcke under.