Att sluta med hästar

Häst / Permalink / 0
Den senaste tiden har det inte känts så kul med hästar faktiskt. Jag har ingen energi och det känns som det ger mig så lite tillbaka. Att ha två hästar tog musten ur mig . Det blev faktiskt för mycket av det goda. Allt handlade om häst, hela kvällarna, alla helger, hela min ekonomi, allt. Jag älskar hästar men jag vill också göra annat. Sen när det blev så stressigt med stallbygget i höstas och efter att det var klart sa en hyresgäst upp sig och då kändes det lite snopet att man inte fått en hint tidigare. Men men, det är ju mitt problem, att jag är dum och bygger ut stallet istället för att säga upp hyresgäster för att vara snäll... Men det känns som jag lagt ned så mycket av min tid, så mycket av min själ och ekonomi i det här och så får man ingenting tillbaka och det känns inte 100 % bra :( Tankarna om att sluta helt med hästar finns varje dag med mig. Jag vill dock inte göra mig av med Classe, så jag tror inte att jag kommer sluta så länge han finns kvar. Men jag vet inte om det intresse jag har just nu mest är kopplat till Classe och inte till hästar.
 
Jag har alltid varit driven i mitt hästintresse och tyckt det varit roligt att rida varje dag. På slutet har det känts mer som ett måste än att jag gör det för att jag vill. Så sedan några veckor tillbaka bestämde jag mig för att bara rida när jag tyckte att det kändes kul. Det har resulterat i väldigt få pass... 
 
Min skruttflock för några år sedan. Evidence, Classe och Pontus <3
 

Slädhundstävling

Allmänt / Permalink / 0
I helgen har jag varit funktionär på slädhundstävlingarna här i Gafsele. Satt i sekretariatet den här gången och som alla andra år jag varit funktionär på tävlingarna funderar jag alltid på om man skulle ha sadlat om och bytt hästsport mot hundsport. Det ser så enkelt ut med hundar. Med hästar tar allt sån tid. Bara att preppa hästen inför ridning tar en timme och sen tillkommer mockning, göra iordning foder, bära vatten, laga allt de har sönder, hämta foder, åka på träningar etc etc. Det är såklart mycket jobb med att ha hund också men på något sätt ser det så mycket enklare och mer harmoniskt ut. Sen så gillar jag att se alla hundar och hur glada de är när de får arbeta. Haha jag har en rätt romantisk bild av det här, jag vet, men det tilltalar mig. 
(null)

(null)

Tappsko

Allmänt, Häst / Permalink / 0
Har jag berättat det att sedan jag köpte Donna har Classe inte haft en enda tappsko eller trampskada eller liknande? Bara någon dag efter att jag beslutat att jag skulle sälja henne kom han in med ett fett trampsår på ena ballen fram och igår hade han dragit av sig ena framskon :( Vi får väl se var detta slutar när hon väl har åkt... 
 
 
I tisdags krympte vår familj med en medlem och mammas hund Wilma fick somna in :( Hon var 13 år gammal så hon har levt länge men det är ändå jobbigt. Hon hade en inre blödning, så det gick fort, men de hann till veterinären och så fick hon somna in där. 
Till top