Nu har vi mätat ordentligt i stallet, valt tillverkare och funderat fram och tillbaka så nu är det äntligen klart för beställning av boxinredning. Jag har gjort lite justeringar sedan offerten jag fick i februari så nu har jag fått en ny och godkänt den. Så spännande! Känns lite pirrigt att investera i något så dyrt med pengar som tagit lång tid att spara ihop, men förhoppningsvis är det enda gången under min tid här på gården som stallet kommer genomgå en sådan renovering som det kommer bli i år. 
 
I slutet av maj har jag inredningen hemma och nu kommer nästa nöt som ska knäckas - fönster! Det är så mycket val man ska göra och jämförelser mellan olika leverantörer att det snurrar ordentligt i skallen nu vill jag lova.
 
Bilden kommer från www.lrs.se

27 mars 2016

Dagens träning

Häst

 


Påskdagen har för mig spenderats i stallet. C var lastad och klar strax efter 7 och då åkte vi iväg för att träna. Vi skulle hoppa bana. Han kändes otroligt fin och vår första runda kändes så bra, allt stämde och flöt på. När hindren sen höjdes upp och jag ska rida likadant gör jag det såklart inte. Jag tappar skänkeln och därav galoppen och han orkar inte i svängar Och då när det är kort anridning från sväng blir det pannkaka. Så vi fick tjorva på ett tag för att jag ska få till en känsla igen, vilket jag fick tillslut. Men jag blir besviken när jag inte bara kan rida likadant... Hur svårt ska det va? Jag känner rentav hur jag kniper med knäet och tappar underskänkeln och när jag då tänker att jag måste om med skänkeln är det som att det inte går :P Men för att vara lite positiv så var han faktiskt riktigt fin, bästa träningen på mycket länge, det var till stor del ordning och reda och inget brallande på Cs sida vilket gör det betydligt mycket enklare att rida :) 
 
Det blev ingen film idag, inga kort heller så bjuder på en bild på Cs fina påskpresent. Ett träns från PS of Sweden :) 
 
Sen så fick jag ett nytt par skor från Ariat för en vecka sedan och idag gick de sönder :( Det var dragkedjan som for igen. Nu vill jag inte ha fler Ariatskor eftersom de inte verkar hålla så bra (vilket jag tycker är konstigt då så många har dem). 
 
 
Har ni en bra påskhelg? Vi har startat våran på vedbacken. Högen minskade marginellt under dagen och vi har ganska roligt åt att vi tagit hem tre travar ved, var lite sura över att vi inte fick hem de fyra vi ville ha och tyckte vi fått lite och nu verkligen fattar hur mycket ved vi egentligen har när alla grannar kommer med en trave. Haha, vi kommer få stå på vedbacken till dödagar. Men jag ser det ändå som positivt att vi då nästa år kanske inte alls behöver hålla på så mycket. 
 
C och jag var i eftermiddag ut på en lugn barbacka tur efter att igår fortsatt med öppnorna i galopp ute. Han fattar grejen nu och jag börjar få in lite bättre känsla för det så vi arbetade inte så länge. Han kändes väldigt fin :) 
 
På söndag ska vi hoppa för Agnes igen, vi ska hoppa bana och beroende på känslan kommer jag åka iväg på en klubbis i april. Drar mig för de lokala tävlingarna där det oftast är så rörigt på framridning och framhoppningarna, på klubbisarna är det mer chill.