Igår fick jag svar på varför Donna var lite annorlunda i lördags. Hon är nämnligen i full brunst! Så nu börjar jag se ett mönster i hur hon blir i samband med brunst vilket är bra. 
 
Sen vill jag tipsa om en bra skrivning om ryttarens händer HÄR Jag har alltid haft problem med mina händer i ridningen, jag tar för litet stöd, hästarna vågar därför inte ta stöd, jag blir passiv, hästarna blir passiv osv osv. Så nu tränar jag för fullt på att klämma tummen på tygeln och hålla i fågelungar :) 
 
Ikväll efter min ridlektion red jag Classe ett pass på banan, och han var duktig, och Donna skrittades ut ensam i mörkret, hon var också duktig. Älskar att hon traskar på alldeles obrydd även fast jag stundvis knappt såg vart vägen gick. Vår stora lägda plöjdes upp ikväll också. Det blir lite hö nästa år med andra ord, men det kommer bli så mycket bättre sedan. Jag har fortfarande väldigt mycket torrhö kvar från ifjol som de äter nu och sedan har vi 4,5 ton hösilage från i år, så ett tag till klarar vi oss :)
 
I helgen åker vi ned till Östergötland igen för att ta ett sista farväl av farmor. Jag är så himla glad att jag åkte ned och träffade henne i augusti för innan dess var det över 15 år sedan vi sågs. 
 

24 september 2017

Donnas första träning

Häst

Igår åkte jag och Donna iväg och tränade för AnnaLena. Hon fick 10 poäng i uppförande vid hantering osv men inte lika bra i prestation tyvärr. Hon rusade de sista metrarna mot hindren vilket hon inte gjort tidigare? Och hon var också väldigt maskig i igångsättningarna och av och på. Som ett sursto! Så har hon aldrig varit tidigare så jag vet inte vad som det kan bero på. Vi har ju varit iväg och hoppat på klubben tidigare så det är inget nytt och när vi hoppade hemma förra helgen var hon inte heller så. Men men, hon är fyra, kanske brunst är på gång eller så testar hon mig? Vi känner ju fortfarande inte varandra så bra så jag får nog bara bortse från det här passet.. Idag red vi ut i skogen själva för första gången och det tyckte hon var kul :) 
 
Classe fick hoppa idag. Vi hade två hinder på medellinjen och red över dem i tre serpentinbågar. Han var duktig! Filmade en liten snutt. Han är fortfarande väldigt svag i galoppen, men det blir bättre :) 

21 september 2017

Fina fina häst

Häst

Igår tränade jag och Classe för Carina. Det var ett sånt där pass då allt bara stämde, suget i tygeln var perfekt, energin fanns där och då blir allt så himla enkelt. Det är så himla roligt att rida dessa dagar! Dagen innan red jag honom bara en snabbis på ridbanan och då hade jag samma känsla, men hoppade då av efter en kvart för jag var så rädd att jag skulle sabba något ;) Iaf så tränade vi bl.a. övergångar, sidförande, halter, fattningar och ryggning. Är ledsen att vi inte hade någon som kunde fota/filma när vi red igår. För det var ett pass jag gärna hade förevigat :) Bästa Classe! 
 
Donna gick jag ut med för hand i mörkret. Planen var att longera henne men jag tyckte det kändes så tråkigt så då gick vi en 45 minuter i stället. Alltså den hästen är så himla cool. När jag köpte henne hade hon bara gått i ridhus, inte ens en uteridbana och jag trodde verkligen det skulle bli en utmaning det här med att rida ut osv. Men det har inte alls varit några problem. Hon är nyfiken och tittar på mycket, men hon är inte rädd. Det är jätteroligt :) 
 
Ikväll ska Classe gå ett pass med galoppjobb ute och Donna ett pass på banan.