31 januari 2015

Rätt håll

Häst

 
Imorse hade såret dragit ihop sig och vätskade inte längre, svullnaden var också mycket mycket bättre. Han har dock lite förhöjd temp fortfarande och det blir spännande att se hur det ser ut imorgon då han blev färdigmedicinerad igår. Men fortsätter det såhär kan jag nog börja skritta uppsuttet till veckan. Vi går för tillfället 3-4 promenader om dagen mellan 10-45 minuter. Han ser fräsch ut och idag travade han i hagen när jag kom med mat och han såg inte alls oren ut.
 
Vill kunna rida och träna som vanligt igen, men jag tror inte att det är långt borta faktiskt :)

30 januari 2015

Fredag

Allmänt Häst

C var bättre nu på morgonen men såret som inte går ihop vill han gärna peta på så han försöker plocka bort lindan jag har över. Tempen var normal imorse och svullnaden fortsätter minska. Bara det andra såret vill dra ihop kommer det här nog gå vägen. Var så deppad igår när han inte var helt hundra så jag började kolla på nya hästar eftersom jag tänkte att han aldrig kommer bli bra. Men ärligt talat är mitt hästintresse i dagsläget väldigt kopplat till C så har jag inte honom vet jag faktiskt inte om jag vill fortsätta med den här sporten. 

 
Det börjar närma sig min 25-års dag. Just nu vill jag bara att C ska bli bra igen och att han får fortsätta vara frisk, samma sak med Kissan. Det står högst upp på min önskelista.
 
C var inte lika pigg ikväll, han hade lite förhöjd temp men svullnaden i benet går ned. Ena såret ser riktigt fint ut, men det andra vill inte riktigt gå ihop lika bra. Injiceringen av penicillinet går som bara hejsan, Ida sprutar honom eftersom jag blir så nervös. C tycker att det är helt okej, bara han får hålla koll på att han blir stucken. Värre är det med Finadynet. Jag tycker det funkar bäst att spruta direkt i munnen (uppblandat med vatten då) för att han ska få i sig det. Men han kniper allt han kan med läpparna och vill absolut inte ha. Men tillslut så. Jag hoppas han är piggare imorgon annars får jag ringa veterinären igen.