29 december 2017

Dags för klippning igen

Häst

Classe har återigen blivit långhårig och sen så har svinpälsen börjat komma och med den kommer skav 😢 Så i morgon ska han klippas igen. Jag vill fortfarande spara så mycket som möjligt på ryggen men eftersom han blir så varm och blöt om bakbenen när jag rider tänker jag prova en sån här klippning denna gång.  (null)
Bild från Google
 
Det blir spännande att se hur frustrerad jag kommer bli vid virveln 😅

28 december 2017

Naketano

Allmänt Häst

(null)

(null)

(null)
Tomten kom med den här fina tröjan i ett mjukt paket. Det är min nya Ridtröja och den är så skön! Älskar den stora kragen 💕 Invigde den ikväll när jag och Classe åkte till ridhuset. 

Idag tränade vi återigen på att klämma ihop galoppen. Vi hade en linje med två låga hinder med 18 meter mellan och en bom i mitten. Mellan bommen och hindren skulle vi ha två galoppsprång. Det kändes faktiskt busenkelt efter förra veckans övning. När det kändes bra tog vi bort bommen och red på först fyra och sedan fem språng. Han blir mycket enklare att reglera och även fast galoppkvaliten inte kändes lika bra som sist så orkar han bättre i den korta galoppen. Vi skiter i formen just nu så det ser kanske inte så vackert ut, men det kommer tänker jag :) 

27 december 2017

2017

Allmänt

Ännu ett år till ända och 2017 har varit ett bra år även fast det egentligen inte hänt så mycket extraordinärt. Men jag gillar vardag och hemmalivet väldigt mycket så för mig är det ingenting negativt. Det som har hänt är att vi skaffade en liten Skrot i januari, C stod pga av skadan till mars, i juni åkte vi till Kroatien en vecka och jag köpte en till häst, sommarprojekten här hemma bestod av att fixa grusgång, måla på huset (bara två sidor kvar nu :D) och bygga vindskydd till hästarna. Under hösten byggdes stallet om... igen...
 
 
2018 vill jag också åka på en tripp, om det blir utomlands är oklart, jag är sugen på att bila till Nordkap :) Hemma vill jag göra om tvättstugan (började ju riva för sisådär 2 år sedan), måla en sida av huset, fortsätta göra grusgångar och anlägga en ny rabatt. Drömmen hade varit ett växthus och ett spabad, men det är inte riktigt prio just nu. I stallet hoppas jag att vi ska få till en spolspilta i sommar.