30 april 2017

Valborg

Allmänt

Godmorgon! Idag är det sista april, Valborg och det betyder ju att det är maj imorgon, MAJ!? Seriöst, vi har haft en sån lång, kall och trist vårvinter att det känns helt overkligt med en riktig vårmånad runt hörnet. Igår snöade det liksom större delen av dagen och idag visar tempen 0,5 plus. Alltså det är inte kul. Men inget att göra åt i vanlig ordning... 
 
I helgen är Henke på crossträning i Ånge och kommer inte hem förrän imorgonså jag är gräsänka. Idag är planen att åka till ridhus med C för att longera och ikväll ska jag och Ida beställa hem thaimat :)
 
Fortsätter min följetång med att leta en ny sommarjacka att ha i stallet. Har haft hemma några stycken och ingen har passat eller känts bra. Har kollat runt i stan, på hästsidor och "vanliga" sidor och inget känns riktigt bra till ett rimligt pris. Usch. Har lagt en sista beställning nu och är inte den jackan bra ger jag nog upp och får rida i min dunjacka i sommar 😤
 
Slutgnällt för idag! Hoppas ni får en fin Valborg 🔥
 
 
 
 

27 april 2017

Hemmafix

Allmänt

Den här tiden på året börjar man alltid bli taggad för projekt här hemma. Hade man haft obegränsat med resurser hade jag haft en lååång lista med grejer att fixa men nu är det inte så, så då får man ta lite pö om pö. 
 
I vår/sommar ska vi äntligen fixa en grusgång till bron, vi ska få hem några gruslass till baksidan stallet, måla en sida av huset, glasa in en sida av altanen och bygga igen vid nocken på altanen. Vi har även köpt fasadbelysning som ska på plats. Det bästa är att vi har köpt det mesta redan så vi är redo att köra igång så fort vädret tillåter :D 
 
Ikväll red jag Classe och han är pigg och fin. Han blir lite för på ibland men jag låter honom hållas för jag vill inte ställa så mycket krav på honom. Igår ringde jag veterinären och bokade koll hos equiterapeuten och vaccinering i slutet av maj. 
 
Sen så har vi betalt sista delen av utlandsresan ikväll och fatta, det är bara 49 dagar tills vi åker. Shit vad härligt det ska bli! 

26 april 2017

Betesplanering

Häst

Snart sommar, vilket betyder betesplanering! Classe kommer få gå på bete med helvila i två veckor tillsammans med Agnes Malte (så att de får återuppleva barndomens somrar på udden ;)). Det sammanfaller medan vi är utomlands i juni vilket passar bra (bästa gräset och inga insekter). Då är jag hemma första veckan så jag får hålla lite extra koll och sedan lämnar jag över ansvaret på pappa andra veckan. Kommer bli jättebra även fast jag får lite magont när Classe ska gå med en annan häst. Men det blir sista betet på udden på några år för planen är att det ska plöjas upp där i höst och då kommer inte marken hålla för bete på ett tag. 
 
Sen får han resten av sommaren gå hemma på bete men fortsätta sin igångsättning och sova inne på kvällarna. 
 
Har ni börjat planera sommarbetena än?