31 maj 2015

Hedemorahöns

Allmänt

 
Idag flyttade fyra nya invånare in på Gafsele 209. Det är fyra hedemorahöns som vi hämtade idag i grannbyn. Är de inte superfina? Så de senaste dagarna har vi haft fullt upp med att fixa iordning en hönsgård med sandbad, reden och hela faderuttan. Men nu är de i alla fall här och det känns superspännande och roligt!
 
Hästarna var dock lite tveksamma till sina nya grannar och stod som tre uppblåsta rådjur och fattade inte alls vad det var för några konstiga typer vi dragit med oss hem. Men de kommer nog att vänja sig :)

28 maj 2015

Glädjande

Allmänt

Godmorgon! Snacka om chocken när jag tittade ut genom fönstret imorse. SOL! Surfar in på vädret om hur det kmr se ut idag. 15 GRADER! Så hästarna fick för första gången i år gå ut nakna. De såg så himla glada ut :) 

Hoppade enkelhinder igår. C kändes fin och vi kom till bra ridning. Beställde även foder. Vågade inte ringa och beställa den här gången då det var så mycket olika saker och telefonisten brukar försöka avsluta redan efter första grejen jag säger. Men eftersom jag är kund hos Lantmännen gick det supersmidigt att handla från webben. Ska göra det fortsättningsvis nu. 

Nä nu iväg på jobbet för en utedag i det härliga vädret :) 

27 maj 2015

Hagar

Gården Häst

 
Bilder från Island, tänk om man hade det som där? Där inhägnar man inte in
djuren utan man inhägnar det djuren inte ska komma åt ;)
 
Jag gjorde ju om alla hagar ifjol, satte upp nya tråd, fixade isolatorerna och bytte ut alla fula stolpar till fräscha. En vinter senare har hästarna varit och tuggat på nästan varenda stolpe. Tre stycken är helt jämnade till marken... Jag blir så himla ledsen på dem... Men nu ska jag införskaffa hönsnät och linda in alla stolpar efter att jag nu får byta ut fler stycken igen. Kommer dock inte ha stolp till att byta ut alla :( Är så tråkigt när man försöker hålla iordning och ha snyggt och prydligt och sen så blir man motarbetad av dessa monster. Eftersom vi ändå måste upp med all stolp i vinterhagarna så ska de modifieras igen och så ska allt fräsas upp och sås om. Förhoppningsvis kanske vi får lite mindre lerigt nästa år.
 
Håller på att sätta upp sommarhagarna nu. Men innan de får byta hagar ska de avmaskas (om de har mask, skickade in träckprov igår).