30 mars 2017

Kinesologitejp

Häst

Classe ska nu under igångsättningen tejpas med kinesologitejp inför varje pass. Tejpen är så pass bra att den oftast sitter några pass. Jag upplever att effekten av den är väldigt bra. Den hjälper honom att komma igång med högerbak så att den inte är släpande med tån utan han lyfter den istället. Han får även en tejp under magen för att hjälpa till med "hållningen" vilket också ger bra effekt. Men det gäller att tejpa rätt för annars hjälper det inte. 
 
Men tejpen var inte så enkel att få tag i. Rullarna jag har hemma börjar sina och det märket jag blev tipsat om av veterinären har varit slut i lager i flera veckor så nu får jag prova ett annat märke. Jag hoppas de sitter lika bra som de jag haft. Förhoppningvis kommer det till veckan så vi får prova. 
 
Bilden kommer från Rocktape. 
 
 Nu -> ut till stallet, packa in Classe i släpet och dra iväg till ridhuset 😊

27 mars 2017

Storm dag 2

Häst

 
Även idag fick hästarna gå in tidigt pga vädret :(. Det blåser så fruktansvärt mycket men jag skulle bums ut med C en sväng ikväll ändå. 15 minuter härdade vi ut. C var så jävla duktig och bara "matte är du riktigt säker på det här?  Jaha, vi går väl då.."  Bästa killen! Han vred rumpan mot vinden ett par gånger och tyckte inte alls det var kul, men han kämpade på ändå, stackarn. 
 
Resten av veckan så ska vädret vara bättre, eller det ska inte blåsa 21 m/s iaf. Så jag hoppas vi kan hålla oss till planeringen sedan. 
 
 

26 mars 2017

Bokat!

Allmänt

 
Nu har vi bokat resan till Kroatien och den 16 juni åker vi! Det blir faktiskt första gången vi åker på en sol och bad semester bara vi två. Kommer bli superbra! 
 
Idag har det blåst storm här så hästarna fick gå in redan vid tre, väl inne ställde de sig och sov alla tre. Gick en promenad med C ikväll så han fick reka lite, men den planerade tömkörningen hoppade vi idag. Vi var till ridhuset igår och longerade så det gör inte så mycket att vi flyttar dagens pass till imorgon istället :) 
 
Vi hade trettioårsfest för Henke igår så idag har vi tagit det väldigt lugnt. Strömmen har varit borta större delen av dagen så vi hade ändå inte kunnat göra så mycket. Vi svabbade av här hemma och har röjt efter gårdagen, men annars har vi mest legat i sängen och på soffan och sett serier.