29 februari 2016

Sola sig

Allmänt Höns

 
I helgen tvingade vi ut hönorna i solen några minuter. Jag tycker det ska vara så tråkigt att bara sitta inne hela tiden så de fick gå ut! Nu var det inte så uppskattat från deras sida men jag tror det är bra för dem att få lite frisk luft och få känna solen. Sen så är deras fötter inte gjorda för snö vilket gjorde att de inte behövde vara ute så länge. Men för fotkvalstrena som vi kämpar med att få bort (och som eskalerat i vinter) kan det nog vara bra. 
 
Måndag, var ute med isborren och tog vattenprover och borren har sedan tidigare varit slö men idag efter första hålet då jag borrade rakt i en sten var det kört. Eller det tog 40 minuter att få hål på isen efter det... Ville jag grina? Lägga mig ned och dö? Ja några gånger faktiskt. Åkte direkt och köpte nya skär så ser framför mig ett lite lättare liv framöver :) 
 
C vilar idag för egentligen skulle jag på styrelsemöte, men det blev framflyttat så det blir en lugn kväll. Är rätt trött efter dagens bravader. Henke har jour så jag har precis ätit en mikrad middag och ska nu chilla ned en stund (med det som blev kvar av lördagsgodiset) innan jag ska ut och pyssla i stallet. 

29 februari 2016

Välkommen in på dass

Gården

 
 
Sådärja, lite över ett år har det tagit men nu är toan klaaaar. Eller vi ska upp med lister i taket, men sen så får det bannemig vara klart. Vi har ju använt toan några veckor redan men taket har släpat efter lite, men i helgen kom sista biten på plats! Jag är otroligt nöjd med hur det blev. Jag har i omgångar varit orolig för att det ska bli för trångt där inne, men det är det inte, eller möjligen för att fota, men inte för allt annat man ska göra där inne ;)
 
En sak som jag blev extra nöjd med är faktiskt läderhandtagen som vi satte både på tvättställsskåpet och högskåpet. Det kräver lite smörjning och så för att hålla sig fina men det tycker jag det är värt :) 

28 februari 2016

Gafsele

Allmänt

Den här fina tavlan fick jag i födelsedagspresent. Älskar den! 
 
Vilken kanonhelg jag haft! Solen har skinit, det har droppat från taken och det har varit vår i luften 💕. Både igår och idag hade jag superbra pass på C. Igår var vi ute och cantrade och idag red vi ett dressyrpass på banan. Han känns så fin just nu att jag nästan måste nypa mig i armen emellanåt.
 
Igår åt vi trerätters-middag. Det är egentligen konstigt att man inte gör det oftare, för det kändes verkligen som det lilla extra även fast vi satt till middagsbordet i mjukisbraller. Men bara att få göra middag tillsammans med den man älskar, sätta sig ned till god mat och lite vin känns otroligt lyxigt. Vi satt och surrade hela kvällen, spelade spel och hade supertrevligt. 

Idag fick jag äntligen möjlighet att ta på mig skidorna och åka några kilometer. Var jättehärligt men usch så dålig kondis jag har :( Men vi åkte rätt lugnt och det var härligt att bara vara ute, njuta av solen och få lite luft.
 
Känns verkligen som att man bor på rätta stället när man bara kan snöra på sig skidorna på gården och åka iväg när man känner för det, eller hämta hästen utanför dörren när man är ridsugen, eller att bara sätta sig på en renfäll ute på bron i solen när man känner för det. Allt är så tillgängligt och jag veeet att jag tjatar hela tiden om att jag har det så otroligt bra och att jag älskar Gafsele. Men så är det iaf, ur min synvinkel. Tänk om alla kan få känna så? Det är underbart! (Fast inte när man måste elda i tid och otid, då pelletskaminen tjorvar, då strömmen far, när vi har översvämning i källaren osv. ;))