26 november 2016

Umeå

Allmänt

Igår direkt efter jobbet plockade jag upp Ida och Marica och så åkte vi till Umeå för att fira Agnes som fyllt 30. Vi åt trerätters på restaurang och drack lite drinkar. Gott! Det är just den här biten jag saknar med att inte bo i stan längre, och det är att gå ut och käka middag ute i flera timmar och prata och titta på folk :)

Nu ska vi snart iväg på hotell och käka hotellfrukost innan vi åker en sväng på IKEA. Jag ska bara köpa hyacinter och några andra blommor där hade jag tänkt. Ska bli kul att komma hem ikväll och göra julfint :) Trodde jag skulle hinna det i veckan men Nix.

24 november 2016

Veterinärbesök

Häst

 

Vi trotsade ishalkan och pissvädret och åkte iväg till veterinären igår. De kunde snabbt konstatera att höftkammen inte var på plats (ca 1 dm lägre än andra sidan) och han hade noll rörlighet i ryggen och all ryggmuskulatur var jätte spänd. Deras ET/kiropraktor flyttade tillbaka det som inte var på plats och rörligheten blev genast mycket bättre. Sen fick han även behandling med muskelavslappnande. Nu ska han ta det lugnt, gå promenader och masseras i två veckor och sedan ska vi på återbesök.

Detta var helt fantastiska nyheter men det känns ju såklart klantigt att man inte märkt detta själv.

En stor stor sten föll från mina axlar och det var inte bara Classe som var nöjd efter behandlingen och gäspade och gäspade utan även jag fick liknande symptom :P Men nu får det bannemig vara slut på otur för vår del! Punkt!

 

Eftersom C står och jag håller på att längta ihjäl mig efter att sitta i en sadel igen blev jag jätteglad när jag fick frågan att rida igång en häst i stallet. Jag har ridit henne två gånger nu och det känns som att vi kommer ganska bra överens, även fast hon högbrunstar ;) 
 
Ikväll har jag haft ridlektion, känns som det var länge sedan sist, vilket det i och för sig också var eftersom jag var tvungen att ställa in förra veckan när C hade så hög feber och jag var borta veckan innan det. Och imorgon åker vi iväg till klinik med C. Han har inte fått något smärtstillande idag och han mår bra fortfarande så det känns som att utsikten att komma iväg är god :) Vad de än kan ge mig för svar imorgon, goda eller dåliga nyheter, så är jag nöjd med det, för jag orkar inte med den här ovissheten som jag haft nu. Ända sedan ET-besöket i juni har allt känts märkligt och jag har inte vetat vem jag ska lyssna på. Vissa förminskar och andra förstorar och ni kan ju gissa vem man lyssnar på ;)
 
Ikväll har jag btw ätit första måltiden på mitt nya liv. Haha, jag har ju slutat snusat för två månader sedan och inte ätit godis/chips eller druckit läsk på for ever och nu ska jag steppa upp lite till och sluta äta produkter från djur, dvs kött och mejeriprodukter. Eller ja, jag ska försöka dra ned på det iaf för jag vette tusan hur jag ska klara sig utan kött och ost och mjölk till kaffet.... Åååååh blir sugen redan nu! Iaf så kommer jag kanske kompromissa och äta kött/produkter från egna djur och älg, men inget från massproduktion. Tror ni jag klarar det? ;) 
 
Ja det här inlägget blev ju verkligen högt och lågt. Nu ska jag ut till stallet och pussa på C och förbereda inför imorgon. Hörs!