30 juni 2017

Nu är hon hemma

Häst

Transportören var punktlig och vi kom i princip samtidigt till där vi skulle lasta om Donna. Hon var lite tveksam till att lämna bussen hon stod i men efter en liten knuff i rätt riktigt gick hon in i mitt släp. Hela vägen hem stod hon som ett ljus och tuggade hö. Mashen som jag tagit med var hon inte så inte intresserad av tyvärr, vilket gjorde mig lite nervös eftersom man inte har ngn koll på hur mycket vätska hon fått i sig under resan och det var så varmt.  


Men när vi kom hem drack hon bra ur vattenkoppen så då blev jag lugn :) Vi gick en kort sväng så hon fick reka efter den långa resan och sen stod vi bara inne i boxen och umgicks :) 

Hon låg och sov när jag skulle ta ut dem imorse så hon verkar ha kommit till ro (eller så var hon helt slut efter resan ;)). 

29 juni 2017

På lastbilen

Häst

 
Nu står den här tjejen på lastbilen och är påväg hit till oss. Hon lastades igårkväll men behövde inte åka länge förrän hon övernattade i Stockholm och så idag åker hon vidare norrut. 
 
Jag är så himla pirrig! För även fast hon var kanonfin och allt kändes bra på provridningen, tänk om hon blir helt annorlunda här? Men det märker vi och det är ingen mening att hetsa upp sig för det just nu. 
 
Jag gjorde klart hennes hage igårkväll och packade släpet. Vi ska köpa foder till henne idag. Eftersom hon äter helt annat än Classe så ska jag köpa några säckar av det hon brukar äta hos sina förra ägare så inte allt behöver bli nytt för henne :) 
 
Classe då? Han har bara bjudit på fina ritter efter betet. Hur kul? Känslan är kanonbra, även fast han (vi) igår kändes ganska ojämn till en början redde vi ut det hela. Kanske han känner av att en konkurrent är på ingång så då bjuder han till lite extra ;) Han är dock väldigt fet just nu och han måste dra ihop sig ordentligt så att han inte går sönder av den anledningen..

26 juni 2017

En ny Donna

Häst

 
Den helgen i maj när vi var på snabbvisit hos Henkes syrra i Gävle åkte vi faktiskt vidare och kollade på två unghästar. En 3-årig valack och ett 4-årigt sto. Valacken var tyvärr inget för mig men stoet var en liten pärla. Hon är sent tagen så är mera som en 3-åring, med ett helt fantastiskt temperament. Hon är efter Diarado (min favvo-hingst 😍) ue Clinton. I början kallade jag henne tjej-Classe, för visst finns det likheter? Älskar den typen av häst!
 
Vid provridningen visade hon på en väldigt klok skalle, mjuk, lite försiktig i sitt sätt att vara, men orädd och hon hade en stor hoppvilja. Så fort det kom fram bommar och hinder tände hon till och ville verkligen över. En rolig (och ovan) känsla för mig :) Även fast hon är ung och vinglig i ridningen så kände jag mig väldigt trygg på henne.
 
Som ni kanske förstår har jag slagit till och på torsdag kommer hon med lastbil till Sollefteå där vi ska hämta upp henne. Jag är så peppad på en ny utmaning och jag hoppas verkligen att det här är "mitt sto" som jag kan utvecklas med, ha roligt med och kanske att hon kommer bli mamma till mitt framtida föl när tiden för det är rätt :)  Jag hoppas detta blir bra :))