30 augusti 2016

Stress relief

Allmänt

Efter Cs puckodag på senaste Anna-Lena träningen har han fått gå på det här tillskottet. Märker dock inte alls någon skillnad, eller ja han är som vanligt hemma igen, världens lugnaste och gladaste, men lite energisk och skrikig vissa dagar. Huruvida det har att göra med att andra hästar gärna ropar eller något annat vet jag inte. Vissa dagar är han sitt vanliga gamla jag i ridningen medan andra dagar kan han vara ofokuserad och så fort jag kräver något som han tycker är jobbigt börjar han lyssna och svara de andra hästarna. Det gjorde han även i våras vilket var anledningen till att burken med tillskott inhandlades från första början. Det är frustrerande men jag ser liksom ingen annan lösning än att vi får jobba med det, både från marken och i ridningen (tydligen funkar inte Quick-fix;)). I dessa lägen måste jag bara vara noga med att fortsätta med det vi håller på med, ge honom uppgifter och inte bli arg på honom. Jag känner igen känslan över hur han blir de "sämre" dagarna med hur han upplevs på framridningar så min ambition är att om jag får igenom det problem vi har hemma så kanske det funkar bättre på tävling framöver :)
 
 Idag var en ofokuserad dag. Red med tredelat bett och upplever att han har lättare att tappa fokus när jag inte kommer åt honom lika bra. Red med jaktkandaret i lördags och då stämde verkligen a l l t. Jag kan sitta med mjuk hand, driv i sätet och han är superlydig och avspänd. Idag jobbade vi med samma övningar som i lördags och känslan blir mer av och på och vi får inte det där flytet som vi annars har. Men imorgon har vi iaf bokat in träning så då hoppas jag på att få hjälp, för jag vill ju så gärna komma till samma ridning med vanliga tränsbett som jag gör med jaktkandaret. 

29 augusti 2016

Måndag

Häst

Hej på er! Vilket toppenväder det varit idag. Nog för att vi hade nollgradigt imorse men när jag kom hem från jobbet var det riktigt stekigt så sadlade på C direkt för en tur i skogen. Red helt kravlöst, mest i skritt, så ser dagens pass mer som en vilodag. Imorgon spänner vi bågen igen och på onsdag ska vi iväg och träna :) 

28 augusti 2016

Hallstaberget

Allmänt Häst

I fredags åkte vi med vänner ned till Sollefteå för att gå på spa och bo på hotell. Vi var i spat i tre(!) timmar, drack gott och åt därefter god middag. Igår tog vi sovmorgon och åt långfrukost innan vi åkte hemåt igen. Så himla härligt med ett kort break hemifrån. Har aldrig varit på Hallstaberget tidigare men vill gärna åka dit igen. Schysst spa, fint hotell och bra mat :) 
 
Igårkväll red jag ut och galoppjobbade C efter grusvägen (helt kanon efter att det regnat så mycket) och han var kanonfin. Lite het men la energin på jobbet så det ska han ha cred för. Idag trimmade vi på banan och även idag var han duktig. Försöker verkligen få in ridningen att få honom alert och aktivera bakbenen i alla gångarter och kör korta sekvenser arbete med pauser emellan. Det behöver vi båda för att orka just nu för min ridkondis är verkligen i botten. 
 
Hoppade föresten för Agnes tidigare i veckan och även då kändes han superbra. Haha man kan nästan tro att vi är i ett flow. Men dagen efter vi red för Agnes hade vi ett riktigt skitpass så det är inte helt fläckfritt för oss ;)