31 oktober 2017

Mörkt ute

Allmänt

Buhu, alla var glada i söndags över den extra timmen vi fick. Men jag blir ledsen. Jag hatar verkligen mörkret och nu är det alltid mörkt när jag är ute. Sen att gatubelysningen är superdålig där jag bor (en massa lampor är nedsläckta) gör inte livet enklare. Vissa delar av byn är så mörka när jag rider att jag helt får förlita mig på att hästarna vet var vägen går. Går asbra när man har en unghäst som tycker att diket helt klart ingår i vägområdet ;) 

(null)
Nu har jag precis loggat ut från jobbet och är påväg till Jämtland tillsammans med Ida och Wendela 😊 Maggan är snäll och tar hand om hästarna hemma medan vi är borta 👌

30 oktober 2017

Tappat ryggmuskler

Häst

C har tappat ryggmuskler de senaste 6 månaderna. Det är såklart inte roligt att inse att ens häst utvecklas åt "fel" håll. Men när man väl kommit till den insikten är det bara bita i det sura och göra någonting åt det! 
(null)
Den övre bilden är från i mars och den nedre bilden är från i helgen. Ni får gärna tycka till om jag analyserar tokigt. Men visst har han tappat och är lite mer svankig nu? 

Det vi kommer träna på framöver är: 
- Bommar/kavaletti
- Tempoväxlingar
- Arbete i lång och låg form
- Gymnastikhoppning/studs
- Klättra 

Sen kommer jag tejpa magen vissa pass och så har jag räknat om foderstaten och ökat proteinet en aning. 

Med Classe får jag hela tiden stanna upp, utvärdera och göra förändringar i upplägget beroende på hur han är. Det är snart ett år sedan hans olycka och jag är otroligt glad över att vi ens är där vi är idag. Men jag är också rädd att vi ska barka iväg åt helt fel håll och att han inte kommer hålla. 

Donna däremot har byggt en del rumpa sedan hon kom och fått en trevlig överlinje. Hon kommer att hållas igång i ungefär en månad till sedan ska hon ställas av på vintervila i 4-8 veckor. 


30 oktober 2017

Hösilage

Häst

Förra helgen öppnade vi första hösilagebalen från vårt eget hö och det var jättefint. Så kul att det blev bra! C är ganska känslig mot grovfoderbyten och blir lös i magen så man får göra övergången mellan hö och hösilage successiv. Donna verkar inte alls reagera och hon har sedan i lördags gått på fri tillgång i hagen. Får se hur rund hon blir av det ;) Men hon får iaf gå på torrhö inne en vecka till. 

Båda hästarna var fina igår. Donna gick ett pass på banan och C reds ut. C har kommit in i en Allan-period och är väldigt sprättig (kombinationen kallare väder och rakning...). Ikväll ska båda longeras. 

Imorgon följer jag Ida till Åre och hämtar hem Gulis från inridningen. Ska bli superspännande att vi får en westernhäst i stallet :) 
(null)