31 augusti 2015

Sensommarkväll

Häst

Det har varit en otroligt fin kväll ikväll. Jag och C hoppade och Henke var snäll och fotade oss. Tyckte C kändes fin på hinder, men ju fler gånger vi gör en och samma sak desto kaxigare blir han och tillslut leker han bara Allan. Började med att hoppa på volt och i början kändes han riktigt bra, fick inte riktigt in bogen bara, men innan slutet överladdar han och överhoppar. Jag måste vara bättre på att inte göra samma övning för många gånger. Tyvärr vill man ju alltid småjustera vissa grejer, som att peta in bogen och sånt och då måste jag göra det fler gånger än en. Men men, hoppade sedan ett enkelhinder med hjälpbom innan. Han kändes fin, pigg och tog tag i hindret på ett bra sätt. Men samma sak där, innan slutet börjar han överladda innan hindret och sedan bralla efteråt. Fick ta tag i honom lite extra då för att "få ned honom på jorden" och därefter fick vi lugna språng innan vi avslutade.
 
Summa sumarum måste jag som sagt göra övningarna lagom många gånger, dvs snabba justeringar och inte rida halvdant för länge. Känns som att vi behöver träna för någon nu som kan vara på mig snabbare än vad jag själv är. Tar lite för lång tid innan jag hittar rätt lösning.

31 augusti 2015

Träning!

Häst

 
Ni anar inte hur glad jag är att träningen i helgen blir av. Även fast vi inte riktigt lyckades komma upp till det antal Maggan efterlyste kommer hon hit till Åsele ändå för att träna oss. Så himla roligt och jag är supertaggad!!
 
Jag och C ska rida ett pass i markarbete för att få lite mer rutin på marken innan vi vid nästa tillfälle kommer att bege oss på hoppningen (en nästa gång som jag förutsätter att det blir). Ikväll ska vi hoppa, har satt upp ett litet hinder på volt och sedan ett enkelhinder med bom 6 meter innan för att stämma av lite.
 
 

29 augusti 2015

Full huggning

Allmänt

 
Här har dagen gått i ett vill jag lova. Den började som vanligt i stallet med att ta ut hästarna och sen tog vi vår vanliga lång frukost innan vi kickade igång ordentligt. Jag och Ida avverkade ca 1,5 mil i sadeln, sedan har jag tvättat hönsfötter, städat hönsgården, tagit bort en beteshage för att ladan som ska flyttas och bli vindskydd skulle ha fri väg. Ladan står nu på plats i vinterhagarna och det gick mycket bättre än vad någon av oss hade kunnat tro. Så skönt! Hann få in lite ved, mockat hage och satt krokusar också men nu sitter jag som en sten i soffan, helt slut på. Som tur är är vi bortbjuden på middag ikväll så det behöver vi inte tänka på :)