30 september 2015

På kurs

Allmänt


Sitter i Umeå hos Agnes efter en dag med seminarier. Man blir så trött av att sitta och lyssna en hel dag, fattar inte hur jag orkade plugga. Sen att Agnes har tenta imorgon och sitter och tentapluggar gör en ännu mer glad att man har ett jobb. Men detta är ett skönt avbrott i jobb-vardagen, även fast mitt jobb är väldigt varierande. 

Måste bara berätta att Cs sår är fint nu efter att jag bytt kompresser så igår red jag första riktiga passet på länge och han kändes så fin :) 


29 september 2015

Hej då skräpet

Allmänt

Ja idag var vi iväg med ännu ett släpvagnslass med skräp till ÅVCn. Jag kan inte förstå hur vi kan generera så mycket skräp. Två personer liksom? En släpvagn varannan månad? Jaja, lite renoveringar, lite stallstäd och sånt ställer ju såklart till det. Men ändå. Vi skulle försöka rensa upp i boden bredvid veden för att kunna nyttja det utrymmet som carport i vinter men det var ju bara att glömma. Vi fick med oss en grej därifrån...  

Sen så vill jag uppmana alla, ALLA att skräp ska slängas i soptunnor eller lämnas på ÅVCn. Jag får i mitt jobb se så mycket tråkigheter när folk bara "tappar" skräp lite här och var. Jag tycker faktiskt att det är var och ens ansvar att se till att det man har införskaffat får man också se till att göra sig av med. SEN så är det precis lika jobbigt att åka iväg och dumpa något i skogen som att "dumpa" av det på en ÅVC. Har man ändå gjort sig besväret liksom. Usch jag blir så arg när jag tänker på det.

Jag bara måste dela med mig av den här filmen, så himla rolig. Men fruktansvärt att det var detta man gick ut med 1964..

 

28 september 2015

Måndag

Allmänt

 Ja efter spektaklet med blodmånen och några minuters sömn till kickade vi igång dagen. Jag startade den på hästryggen och gjorde klart allt i stallet innan jobbet. Efter jobbet hälsade jag på mormor en sväng innan jag åkte till en utav mina kollergor för surströmmingsmiddag. Och hör och häpna så åt jag min första surströmming. Eller en tesked av den med massa potatis, lök, gräddfil och tomater. Smakade inte dåligt så kan nog kanske våga mig prova på liiite till nästa gång :P
 
Sedan hämtade jag hem ett släp till Ida och sedan var det bara in med hästarna, gå ut med soptunnan, fylla pellets i kaminen och släppa in katten som tyckte att jag varit borta alldeles för länge. Nu ligger jag i sängen och känner mig rätt nöjd för idag.