30 januari 2016

Old times

Allmänt

Här kommer några fler gamla bilder från oss. På första bilden ser man hur det såg ut hos mina föräldrar tidigare. Proppat med hus! Nu är det bara deras hus som de bor i kvar (det längst till vänster), huset på källarbacken och en lada. Resten är rivet :(. På den nedre bilden ser man vår gård till vänster. Bilderna kommer från Västerbottens museum.
 
Idag har det varit helt underbart ute. Enstaka minusgrader och SOL! På förmiddagen iaf, sedan kom snön men då var jag klar med allting jag skulle göra ute så det gjorde ingenting. Eller den planerade skidåkningen fick ställas in för jag hade annat att stå i. Dagen startade iaf med en lång morgon i stallet och fick slå ned snön från hönsgårdens nättak eftersom det kom en massa snö igår och det såg lite riskabelt svajjigt ut så fick ta bort det. Sen red jag C, vi galopperade ute i djupsnön och vi var rätt möra båda två efteråt. Sen tog jag in ved och sen har jag bara hängt i köket. Vi åt pulled pork till middag och eftersom jag vill ha eget bröd till det, bakade jag det och när jag ändå var i bakartagen blev det även lite semlor, sisådär 40 st :P Tog precis ut sista plåten ur ugnen så nu ska jag ligga i soffan tills hästarna ska in.
 

28 januari 2016

B.U.S

Allmänt

Nej det är inte brun utan sol jag snackar om utan det var min horsie som sprudlade bus idag. Vi har inte ridit ut sedan i lördags(!) och därför var han otroligt pigg och uppåt idag. I början var det väldigt mycket uppåt och la jag på skänkeln minsta lilla för mycket så flög han i luften. Haha! Men efter att vi cantrat en stund slappnade han av och frustade på. Riktigt härligt! På lördag ska vi ut och galoppera lite mer för jag har hittat en superbra väg med kanonunderlag. Det är ute i skogen så det är inget gatlyse där så vi får passa på att rida där på helgerna. Men visst märker ni också att dagarna blir allt längre?
 
I helgen ska jag försöka ta mig ut på skidorna. Alltså snart är det februari och jag har inte dammat av skidorna än. Skäms! Har iofs varit ute med träskidorna, men det är inte riktigt samma sak.
 
Och på tal om att dagarna blir längre.. Ja än är det minsann vinter. Hörde i förbifarten igår hur en man pratade med en nyanländ att det är tre månader kvar av vintern. Var tvungen att tänka till, tre månader kändes länge, men det stämmer ju faktiskt :( Jag som i min positiva bubbla försöker hitta allt som kan lura mig till att det snart är vår. Försöker intala mig att man vid nästa skoning kan plocka bort snösulorna, jag förodlar och ser de små fröna växa i tron om att de snart kan flytta ut, jag planerar vårens och sommarens projekt hej vilt för att få längta och tråna efter den kommande våren och sommaren.

Det är mycket att tänka på och många beslut som ska tas i det kommande projektet. Vill ha en tydlig plan och veta exakt vad jag vill ha innan vi drar igång. Det blir såklart en massa justeringar efter vägen men jag blir lugnare om jag kan se framför mig hur det kommer bli. 
 
Nu har jag i alla fall bestämt mig för att fyllnden i boxinredningen ska vara brun plastplank. Många har grått men jag tycker det ser så kallt ut så jag vill ha varmare färger. Det ska vara hemtrevligt i mitt stall ;) Har varit lite orolig för att det ska bli mörkt men eftersom allt annat kommer vara vitt, det blir mer ljusinsläpp och högre i tak sedan tror jag att det inte blir det. Med plast i stället för trä blir boxarna enklare att hålla rena och min önskan är att hästarna ger fan i att bita på inredningen. 
 
Har fått in en offert på boxinredningen nu. Ska invänta de andra innan jag bestämmer mig men det prisförslag jag fick kändes helt OK.