Tanken var att stänga bloggen eftersom jag kände att jag inte tyckte det var roligt längre. Jag har inte orkat fota med systemkameran på flera flera månader och jag tycker att mobilbilder inte är någon större hit och utan bra bildmaterial har det känt trist. Men jag ska ge det här ett försök igen. Det kanske blir roligare nu när vi har en ny dator också :) Jag har inte kommit överens med Henkes dator så bra så nu har vi införskaffat vår första MacBook :D Allt känns just nu helknasigt men jag tror att vi kommer att hitta knapparna. Men det är en stor omställning när man är van PC. 
 
 
Ikväll har iaf hovslagaren varit här. Classe fick på sig efterlängtade snösulor och Donna tog av sig skorna helt eftersom hon ska vila en skoperiod, men jag ska berätta mer sedan om hur hästarna varit den senaste månaden. 

2 november 2017

Fullt i stallet

Häst

Igår eftermiddag kom vi hem med Gulis och därmed har vi fullt i stallet, eller mer än fullt. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum ;) Med lite provisoriska lösningar tills bygget är klart ryms alla hästar.  

Jag red C ett pass på banan igårkväll och han är SÅ fin i dressyrarbetet just nu. Lika roligt varje gång :D Donnis longerades med pessoaselen och hon var lite yr i skallen först men jobbade sen på fint. Ikväll ska C ridas ut och Donna ska repa på banan. 

Blev väldigt inspirerad av gården i Häljesund, titta så fint. Nu vill jag ha ett utestall också ;) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

1 november 2017

Western

Häst

(null)

(null)
Igår eftermiddag anlände vi till Häljesund och Jan Persson, och Gulis såklart! Hon har mognat på sig avsevärt och såg jättefin och stabil ut sedan jag såg henne sist :) 

Jag tycker det är jätteintressant med att få se andra ridsätt, hur man inverkar och vilka signaler man ger. Western är inte så himla olik vår klassiska ridning utan det handlar om tryck och eftergift även här. Jag har ju tidigare haft en minimal insikt i den här världen när jag stod uppstallad tillsammans med Sebastian och Veronika och fick då en del hjälp av dem med Classe. Det jag då liksom nu gillar är konsekvensen, enkelheten och att man inte tjorvar till det så mycket. Men det har nog mer med piloten att göra än ridsättet ;) Sen finns det saker som skiljer sig en del från vårt/mitt tänk i unghäst-träning, vi är väldigt försiktiga och går mer långsamt fram i "vår" värld. Gulis kan redan sidförande, bakdelsvändning, framdelsvändning och rygga. Donna som är två år äldre har jag ganska nyligt börjat med sidförande och övriga rörelser har vi inte nosat på än. 

I vanlig ordning när jag är iväg så längtar jag hem till mina egna hästar. Jag fick ett tips för hur jag ska komma bort från Donnis krullande i ridningen och det vill jag nu hem och prova :D