I lördags åkte vi och hämtade hem getterna. Resan hem gick bra och de har nu kommit till ro här hemma. Värre är det för hästarna. De är superrädda för dem! Det blir bättre och bättre, men det är med stapplande steg de går in i stallet på kvällarna för att bo under samma tak som dem... Och så fort de hör deras bääähande får de hjärtsnörpen ;) 
 
Killingarna var rätt så skygga när de kom så vi har suttit mycket hos dem i helgen och de blir alltmer tama och nu vill de gärna bli kliade. Det är ett litet projekt dock varje morgon och kväll när vi ska in och ut med dem från deras hage. De är inte enkla att leda/ströja så vi får träna mer på det. Nu är de ju inte så stora så går det alldeles åt pipan kan man bara plocka upp och bära dem. 
 
 
 
(null)
 
(null)
 

27 april 2018

Rörmokare

Allmänt

Hej! I veckan har rörmokaren varit här och kollat på vad som ska göras inne i tvättstugan.  Sen så ringde de idag och meddelade att våtrumsmattan kommit, men jag kan inte hämta den förrän i mitten av nästa vecka. 

Nu har jag tagit långhelg. Startade helgen med att plantera ett gäng penséer på bron och sen tog jag ut C en sväng i skogen. Det är rätt mycket snö kvar där inne och den är perfekt att plumsa i. Så vi tog en längre plumsrunda i skogen, utan skydd den här gången. 

Ikväll tittar vi på serier och äter melon och jordgubbar. 😋
(null)

(null)

(null)

(null)

Idag efter att vi tömt släpvagnen med skräp på ÅVCn så var vi iväg till färghandeln och beställde golvmattan till tvättstugan. Vi har mattan redan nästa vecka så det är snabba ryck. Imorgon så hoppas jag att vi hinner förbi byggaffärn för att köpa repgips till väggarna. Fast jag kommer på nu att vi inte mätt hur mycket vi behöver än... Hm, blir till att köpa repgips på torsdag istället.. 
 
Ikväll har jag rastat C, eller kanske mer han som rastat mig. Han är som en duracell-kanin och jag har ingen aning om var han får sin energi ifrån. Han är svår emellanåt då energin hellre går till att titta på snöklumpar och sånt än arbete. Men när jag väl har honom med mig är han så rolig och fin. Idag galoppjobbade vi en hel del efter vägen (som vanligt), och samlade ihop den, red skänkelvikning, byte, skänkelvikning, byte, osv. Jag får inte hålla på för länge med den övningen för han blir tillslut väldigt studsig och förekommer mig genom att gissa var jag vill ha bytet istället för att vänta. Men i det stora hela var han fin idag.
 
 
Bild från i helgen när Skrot hjälper till att halma för getterna ;) Första katten jag har haft som man kan köra runt i en skottkärra.