31 juli 2016

En vecka

Allmänt

En vecka kvar av semestern och en vecka tills jag och C åker ned till Timrå för en koll på PH. Ridmässigt känns han bra just nu men jag ställer heller inga större krav utan vi rör mest bara på oss. Han skjuter ut rumpan marginellt till höger i traven och sen upplever jag muskulaturen bak lite avvikande men vet inte om det är fettdepåer eller något annat. Haha ja analyshjärnan ni vet... Ska bli skönt att kolla upp honom iaf :) 
 
I helgen kom Fedra hit så nu är stallet fullt med hästar. Är så roligt med folk i stallet och jag hoppas verkligen att alla kommer trivas, hästar som människor :) 
 
 

30 juli 2016

Norge

Resa

Nu är vi hemma igen efter några snabba dagar i Norge. Första anhalt var som sagt Mo i Rana där vi skulle besöka Svartisen. Vi visste dock inte att man måste åka båt först för att komma till leden och vi var där så sent så vi skulle inte hinna med sista båten hem om vi inte stressade, vilket vi inte var så sugna på. Vi chillade runt i Mo i Rana istället och sen tog vi det lugnt på hotellet, som saknade AC så vi försökte mest inte smälta bort ;) 
 
 
Sen har vi bilat turistvägen vid Helgelandskusten som bjöd på storslagen natur och vackra vyer överallt. Vi sov en natt i bilen som jag var lite småtaggad på, trodde det skulle vara mysigt men alltså haha, det spöregnade och vi hade vandrat till Torghatten innan så allt var lite rått och fuktigt så hela bilen immade igen på ett kick och sen var det inte så mjukt heller. Båda två var ganska mörbultade efter den natten. 
 
Tanken var ju att åka ned till Trollstigen efter att vi åkt vid Helgelandskusten men från slutet av turistvägen och dit var det 70 mil och det skulle ta minst 10 h att åka. För i Norge hinner man inte långt på en timmes körning då det är låga hastigheter men också smala och krokiga vägar. Så att bränna ned dit lite snabbt var ingen av oss sugna på så tanken är att ta den delen av Norge vid ett annat tillfälle. 
 
 
Skulle hjälpa Agnes att hoppa Malte imorse men blev själv ridsugen så provade klubbens nya häst Felino. Tycker alltid det är lite klurigt att hitta knapparna på nya hästar men det är roligt och oftast givande. Red sedan Malte en sväng och hoppade några små språng med honom. Malte är superfin och en otroligt schyst häst, speciellt märkbart i hoppningen där jag är van vid att allt verkligen måste vara perfekt för att C ska bjuda på ett språng. Malte var mer bara tuta och köra så hoppar han det som bjuds. Kul! Men tusan så stor han är. Och allt är stort, stora galoppsprång, lång häst och mycket power.
 
Men efter att ha suttit på andra hästar längtar jag alltid hem till min egen så man får rida som man är van igen. C och jag ska skritta ett pass på banan ikväll och sen blir det vila för honom i några dagar medan vi är i Norge. Nu är det inte många dagar kvar tills vi åker till PH den 8e och det ska bli så himla skönt att få veta besked om vad som är galet (om något är galet), kunna åtgärda det och sen köra på som vanligt igen :) Längtar så ini bomben efter ett vanligt ridpass.