28 februari 2015

Påsk

Allmänt Häst

 
Nu är det bara en månad kvar till påsk. Påsken är vanligtvis en av de få tillfällen under året som hela vår familj är samlad. Syrran kommer hem från Stockholm och vi brukar alltid hänga hela helgen. De senaste åren har det tyvärr varit bättre väder för att kratta gräsmattan än att åka ut med skidor och skoter, men vi får hoppas att vintern håller i sig ett tag till.
 
C kändes toppenfin idag. Redan i början av passet kändes han mjuk och följsam. Han trampade på bra i galoppen, tycker dock att hans sämre galopp inte utvecklas som den andra. Får träna mera helt enkelt. Huvudsyftet var att ta några språng och träna lite markarbete. Hade två cavaletti med 4 galoppsprång mellan och ett lågt rättuppstående. Han kändes bra men jag måste vara bättre på att få med bogen i svängarna i högervarv för att vi ska få till språnget på bästa sätt.
 

28 februari 2015

Odlingsbänk

Allmänt

 
Jag är supersugen på en odlingsbänk att ha på altanen. Den här ovan går att köpa både på Bygghemma.se och K-Rauta och kostar runt 2000 kronor. Jag tänker dock ha en hemmagjord (hoppas på lite hjälp från Henke) för jag vill hellre ha en träfärgad än en i vitt eller svart.  
 
God morgon föresten. Jag kom precis in från stallet och ska käka frukost nu. Sen åker jag och Ida med hästarna till ridhus. Det är första gången vi åker med hästarna tillsammans sedan E ramlade i släpet så det känns lite nervöst. Men jag hoppas att det kommer gå bra.

27 februari 2015

Lyktor

Gården Trädgård

Älskar lyktor och dessa fick jag i födelsedagspresent
 
Godkväll! Ikväll blev vi bjudna på middag hos mina föräldrar, skönt att slippa tänka på matlagning emellanåt. Nu har jag precis satt tomater i minidrivhuset och ställt iordning inför att plantera om pelargonierna imorgon.