30 december 2015

Träning

Häst

 
Agnes hade en jättebra övning för oss igår. Det var en evighetsbana som man kunde variera väldigt mycket och det passade oss perfekt som uppstart för hoppningen under igångsättningen. Vill ni se övningen kan ni se den HÄR. C tyckte det var jobbigt men han var väldigt lösgjord i slutet. Men galoppen alltså, hua mig, jag har ju sagt att jag lagt lite krut på galoppen hittills och det märktes tydligt igår. I uppvärmningen hade jag inte en utan fyra hästar, en i varje hov ungefär och det bara spretade åt alla håll och kanter. Vi fokuserade då mest på att få igång honom och längde honom på långsidorna och på kortsidorna gjorde vi en 10 metersvolt med ytterhjälperna för att få honom att komma under sig med bakbenen. Viktigt var att jag inte sänkte tempot innan volten utan volten skulle bromsa upp honom och han skulle vinkla in bakbenen under sig för mer samling. Det funkade bra och under övningen sedan fick vi till några riktigt bra galoppsprång där han arbetade genom kroppen ordentligt och var bärig i båda varven (winning!).
 
Galoppen är Cs sämsta gångart och den behöver verkligen underhållas för att vara bra. Det är svårt att träna ordentlig ute då jag liksom tror att nu rider vi samlat, när jag egentligen rider i arbetsgalopp, man blir fartblind helt enkelt. Sen litar jag inte helt hundra på underlaget på ridbanan just nu så jag har inte vågat galoppera honom där när han inte är ihop. Risken för att han ska halka känns större när han lätt "glider iväg".
 
Nåja, han kändes annars fin och Agnes provade även rida honom för att känna på hans oliksidighet, dvs jag känner att jag får himla bra stöd på ytter i vänster varv medan jag inte får något stöd alls i höger varv. Jag ville mest bara veta om det sitter i mig eller hästen. C tar inget eget stöd i höger varv utan där måste man själv ta stödet, vilket jag inte gör eftersom jag inte gillar att ta i hästarna. Jag måste bli bättre på detta för har jag honom inte på ytter där skjuter rumpan lätt in och han blir vinglig. Så vi har en del att träna på men jag är taggad. Jag hoppas jag hinner rida för Agnes fler gånger nu medan hon är hemma så vi får hjälp. Vi behöver verkligen det nu när vi är på väg igång igen.

29 december 2015

Slutspurt

Allmänt

 
Ja nu är det verkligen slutspurt för detta år. Jag blir alltid lika paff efter julhelgen att året snart är slut. Man har liksom haft siktet inställt på julen och sen då den är över blir man överrumplad över att det då faktiskt snart är nyår. Vi ska fira nyåret med vänner här hemma. När man bor en bit utanför samhället som vi gör känns det skönt att vara på hemmaplan, det blir enklast så med djuren och allt, samt att jag äälskar ju att vara hemma ;)
 
Idag försöka jag insupa det sista av all jul. Ska försöka komma in i nyårsstämmningen sedan. Imorse var jag såhäääär nära att börja plocka bort all jul. Men när det väl kom till kritan kände jag att jag vill ha kvar allt ett litet tag till.
Termometern har äntligen börjat visa på lite behagligare temperatur. Nu är det bara - 10, medan det var -23 när jag tog ut hästarna imorse. Så idag kan nog inget stoppa mig och Classe från att åka iväg och göra lite nytta. Jag är supertaggad och det ska bli himla kul att ha någon som kritiserar och skäller på oss. Haha! Nä nu ska jag dammsuga och röja lite här hemma så det är snyggt när jag kommer hem trött ikväll.
 
Ha en fin dag!

28 december 2015

Tacksam

Allmänt


Godkväll. Håller på att gå igenom mitt 2015 och min känsla är att det varit ett bra år, men lite trögt på hästfronten. Måste luska i det där och se om det verkligen stämmer. Är ju så smidigt att ha ett arkiv här på bloggen att kunna gå tillbaka i. För som jag sagt tidigare är anledningen till att jag bloggar väldigt egoistisk, dvs huvudanledningen är för mig själv. 
 
Nåja, jag har i år gått ifrån det här med att bara läsa hästbloggar till att läsa mindre hästbloggar och mer inredningsbloggar då jag tycker de är minst lika roliga. Det har speciellt nu i juletider varit mysigt och inspirerande med dessa bloggar.Men sen så läser jag på en av hästbloggarna hur himla less hen är på julstressen och att allt med jul är fejkat. Man stressar över julklappar och att hela högtiden ska vara fejk.Jag är inte med i det resonemanget utan jag vill säga att jag älskar julen, det är en fantastisk högtid där familjen samlas och umgås, äter sig runda och bara är. För mig är inte julen fejkad utan det är en högtid där man får lära sig vara tacksam när man är liten och där man nu känner sig tacksam och glad för det man har. Klart att de finns de som inte alls har trevliga jular och även ensamma jular. Men jag är tacksam för den jul jag får fira och jag uppskattar det jättemkt. För mig är inte julen fejkad. Tycker ni det?