30 juli 2016

Norge

Resa

Nu är vi hemma igen efter några snabba dagar i Norge. Första anhalt var som sagt Mo i Rana där vi skulle besöka Svartisen. Vi visste dock inte att man måste åka båt först för att komma till leden och vi var där så sent så vi skulle inte hinna med sista båten hem om vi inte stressade, vilket vi inte var så sugna på. Vi chillade runt i Mo i Rana istället och sen tog vi det lugnt på hotellet, som saknade AC så vi försökte mest inte smälta bort ;) 
 
 
Sen har vi bilat turistvägen vid Helgelandskusten som bjöd på storslagen natur och vackra vyer överallt. Vi sov en natt i bilen som jag var lite småtaggad på, trodde det skulle vara mysigt men alltså haha, det spöregnade och vi hade vandrat till Torghatten innan så allt var lite rått och fuktigt så hela bilen immade igen på ett kick och sen var det inte så mjukt heller. Båda två var ganska mörbultade efter den natten. 
 
Tanken var ju att åka ned till Trollstigen efter att vi åkt vid Helgelandskusten men från slutet av turistvägen och dit var det 70 mil och det skulle ta minst 10 h att åka. För i Norge hinner man inte långt på en timmes körning då det är låga hastigheter men också smala och krokiga vägar. Så att bränna ned dit lite snabbt var ingen av oss sugna på så tanken är att ta den delen av Norge vid ett annat tillfälle. 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress