24 maj 2017

Bommar

Allmänt Häst

Ikväll har Classe gått ett pass på banan med bommar, uppsuttet för första gången. Vi varierade avståndet men hade inga upphöjda. Jag har tidigare låtit honom skritta på lina över ganska höga cavalettis så han får lyfta på benen ordentligt och bara bommar på marken i trav. Vi har fått ordination av veterinären att rida mycket bommar så att han får lyfta ordenligt på bakbenen. Det är roligt att bommar är det genomgående tipset från alla. Jag tycker det är superbra träning för hästen, synd bara att man ska tycka att det är så jobbigt att dra fram dem.. 
 
I helgen åker vi ned till Gävle för att bland annat hälsa på Henkes syster. Hemma hjälper hyresgästerna i stallet till med alla djuren då mamma och pappa åker ned till syrran i Stockholm och inte heller är hemma. Det är många fördelar med att ha bra hyresgäster i stallet. Jag kunde nog inte ha fått några bättre, alla är så hjälpsamma :)
 
Nästa vecka på onsdag åker vi till veterinären för en avstämning av igångsättningen + att han ska få sin vaccinationsspruta. 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress